Näyttelyt: Game of Thrones vyöryy nyt Helsinkiin


Game of Thrones: The Hall of Faces -näyttely on avoinna Helsingin Narinkkatorilla viiden päivän ajan.

Mikä: Game of Thrones: The Hall of Faces -näyttely
Missä: Narinkkatorilla Helsingissä
Milloin: 13.-17. huhtikuuta 2016. Ilmainen näyttely on avoinna ke-pe klo 12-20, la klo 10-18 ja su klo 10-15.


Fantasiasarja Game of Thrones on kiistatta tämän hetken suurin ja kallein tv-tuotanto maailmassa. Sen puvustus ja esineistö ovat niin viimeisteltyä ja upeaa työtä, että niistä koottu näyttely kiertää nyt fanien iloksi maailmaa neljättä vuotta peräkkäin. Helsingissä keskiviikkona avautuva näyttely vierailee nyt Pohjoismaissa kolmatta kertaa: toissa vuonna se käväisi Oslossa ja viime vuonna Tukholmassa.  Meille näyttely saapuu Rapakon takaa Austinista, Texasista, ja täältä se jatkaa matkaansa Kööpenhaminaan.

Esillä on kolme sarjan viidenneltä kaudelta tuttua asua.

Tämän vuoden näyttely on saanut innoituksensa sarjassa nähtävästä Mustan ja valkoisen talosta, jonne tuskin teini-ikäinen Arya Stark on piiloutunut. Merkillisen talon mysteereistä suurin lienee sali, jonka pilareissa säilytetään tuhansien ja taas tuhansien kuolleiden kasvoja. Narinkkatorin näyttelyssä kävijä voi liittää omansa niiden joukkoon.

Narinkkatorin näyttelyssä voi liittää oman kuvansa kuolleiden kasvojen joukkoon.

Viidennellä kaudella nähdyistä asuista esillä on kolme, Waifin, Jaqenin ja Aryan puvut. Itsensä voi myös kuvauttaa tarttumassa Aryan pieneen, mutta pistävään miekkaan, Neulaan.

Game of Thrones -näyttelyn kestosuosikkina jatkaa sarjan kuuluisa Rautavaltaistuin, joka on taottu antautuneiden vihollisten miekoista.

Rautavaltaistuin jatkaa näyttelyn kestosuosikkina.

Oslossa ja Tukholmassa hämmästyttänyttä 4D-muurisimulaattoria  Helsingissä ei nähdä. Tämän vuoden näyttely on muutenkin edellisvuosia suppeampi.

Monikasvoisen jumalan lähteeseen heijastuu  sarjan edesmenneiden hahmojen viimeisiä sanoja.

George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan pohjautuvaa Game of Thrones -fantasiadraamasarjaa esitetään yli 190 maassa. Amerikkalaissarjan uusi, kuudes tuotantokausi käynnistyy Suomessa maanantaina 25. huhtikuuta HBO Nordicilla (katsottavissa aamulla klo 4.00 alkaen) sekä C More Seriesillä. Ylen ohjelmistossa se nähtäneen ensi vuoden alussa.

Näyttelyssä voi myös kokeilla, miltä tuntuu tarttua Arya Starkin Neula-miekkaan.

Game of Thrones -sarjan kuudennen kauden trailerin voit katsoa tästä:


Kommentit