Televisio: Espanjalainen Ommelten välinen aika on visuaalinen ja vetävä kasvutarina 1930-luvulta

17-osainen Ommelten välinen aika on nuoren Siran (Adriana Ugarte) kasvutarina.


Mikä: Tv-sarja Ommelten välinen aika
Missä: Yle Teema  & Yle Areena ke 13.4.2016 alkaen
Milloin: Uudet jaksot Yle Teemalla ma-ke klo 19. Alkuviikon jaksot uusitaan sunnuntai-iltapäivisin. Sarjan  jaksot löytyvät  Yle Areenasta 30 päivän ajan:
http://areena.yle.fi/1-2460256


Hurmaava, romanttinen Velvet - muotitalon tarina -hupsuttelusarja jäi viime viikolla taolle Yle Teeman ohjelmistosta ensi syksyyn asti. Sen paikalla on kuitenkin juuri aloittanut uusi espanjalainen ihanuus: 17-osainen Ommelten välinen aika (El tiempo entre costuras, 2012).  Tv-sarja pohjautuu espanjalaisen María Dueñasin 2009 ilmestyneeseen samannimiseen menestysromaaniin, jonka WSOY julkaisi suomeksi vuonna 2013. Dueñas on  englannin kielen ja kirjallisuuden professori, ja hän on ollut itse mukana tv-sarjan käsikirjoittamisessa.

Syntisen komea Ramiro (Rubén Cortada) vie Siralta jalat alta.

1930-luvun Madridista käynnistyvän sarjan päähenkilö on nuori, köyhä ja kaunis ompelijatar Sira Quiroga (Adriana Ugarte). Kahden ankaran ja ahkeran äitinsä kanssa varttunutta tyttöä on opetettu ompelijan ammattiin pienestä pitäen, ja sopiva sulhanenkin on jo vierellä. Sitten suunnitelmat sotkevat Espanjan kiristyvä tilanne ja syntisen komea kirjoituskonekauppias Ramiro  (Rubén Cortada), johon Sira hullaantuu. Äidin opit unohtuvat ja entinen elämä saa jäädä, kun viaton Sira sukeltaa päätä pahkaa romanssin pyörteisiin.  Arki on yhtä juhlaa, ja tulevaisuus näyttää ruusuiselta.

Marokon Tangerissa rakastavaisten elämä vasta vauhdikkaaksi yltyykin, mutta tietenkin kaikki on liian hyvää ollakseen totta. Paluu kotiin Madridiin on kuitenkin mahdoton, sillä Espanjassa on nuorenparin juhliessa syttynyt sisällissota. Sira huomaa olevansa yksin, turvattomana ja varattomana vieraassa maassa. Ommella hän onneksi vielä osaa.

Marokossa urheaa ja uutteraa Siraa ryhtyy sivistämään naapurissa asuva Félix (Carlos Santos). Opeille on käyttöä Espanjan sisällissodan varjossa.

Ommelten välinen aika on huolella tehty laatutuotanto. Sarjan alkujaksojen perusteella kapinallisia, salakuljettajia, vakoojia ja ketkuja vilisevä tarina on vetävä ja eloisa, eikä sitä kerrottaessa vetkutella. Tapahtumapaikat eli 1930-luvun Madrid, Tanger ja Pohjois-Marokon Tétouan ovat kiehtovia. Sarjaa onkin kuvattu enimmäkseen aidoissa ympäristöissä Espanjassa, Marokossa ja Portugalissa. Visuaalisesti ja värimaailmaltaan sarja on kaunis, ja tarinan edetessä tarjolla taitaa olla enemmänkin ihania asuja muodin historiasta kiinnostuneille.

Siran ärhäkkää, mutta hyväsydämistä vuokraemäntää Candelariaa esittää sarjassa Mari Carmen Sánchez. Nuorta ompelijatarta sivistämään ryhtyvän Félixin  roolissa on Carlos Santos.

Espanjassa Ommelten välinen aika nappasi ennätysyleisön ja se palkittiin muun muassa maan parhaana draamasarjana.


Rosalindaa sarjassa esittää Hannah New (vas.).Kuvat: Pipo Fernandez / Yle Kuvapalvelu


Kommentit

  1. Ommelten välinen aika pyörii parhaillaan uusintana Yle Teema & Femillä. Yle Areenasta jaksot löytyvät kuukauden ajan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti