Tv-vinkit: Satuilualustalla katsotaan nyt


1. SUOMEN HUIPPUMALLI HAUSSA,
keskiviikkoisin Liv klo 21.00 sekä Ruutu-palvelu

* Suomen Huippiksen uusi kausi vie mallin urasta haaveilevat tytöt ja pojat kilpailemaan Viron Tallinnaan. Syyt ovat todennäköisesti puhtaasti taloudellisia, mutta tykkään ideasta silti. Eloisa, luova ja trendikäs Tallinna tarjoaa kisalle näyttävät puitteet ja pikkuisen eksoottista ulkomaanlisää. Samalla mitataan myös mallikokelaiden kypsyyttä: kaupungin yöelämä on heidän ulottuvillaan siinä missä tositilanteessakin vaikkapa Milanossa tai Pariisissa. Marica Rosengårdilla ja Juri Silvennoisella on oikeasti tuomareina katu-uskottavuutta ja kanttia antaa suoraa palautetta, Maryam Razavi taas on suloinen juontaja-tuomari ja myötäelävä isosisko kilpailijoille. Vaikuttaa oikein lupaavalta!
2. KAHLITSEMATON RENESSANSSI,
tiistaisin Yle Teema klo 20.00 sekä Yle Areena

* BBC:llä on se etu puolellaan, että he nyt pääsevät kuvaamaan käytännöllisesti katsoen kaikkialle. Siksipä Waldemar Januszczakin isännöimässä neliosaisessa brittisarjassa nähdäänkin kaikki mahdolliset renessanssitaiteen helmet ja vielä tukku niitä tuntemattomampiakin päälle. Januszczakilla on persoonallinen ote aiheeseensa ja kansantajuinen tapa lähestyä sitä. Siksipä sarja on antoisa niin aloittelijalle kuin todennäköisesti asiantuntijallekin, joka saattaisi kyllä kiistää osan juontajan näkemyksistä. Eloisassa sarjassa kerrotaan huimia tarinoita historiasta ja taiteen taustoista, taideteoksia ei pääsisi näin lähelle vaikka menisi Firenzeen. Yle Areenasta herkkupala löytyy vielä liki kolmen kuukauden ajan.
3. BIG LITTLE LIES,
maksullinen tilausvideopalvelu HBO Nordic (Uusi jakso sarjasta tulee katsottavaksi aina maanantaiaamuisin.)

* 7-osainen trillerin piirteitä omaava draamasarja on lunastanut lupaukset. Nicole Kidmanin, Reese Witherspoonin ja Shailene Woodleyn tähdittämä sarja pohjautuu Liane Moriartyn menestysromaaniin Mustat valkeat valheet, mutta onnistuu tekemään aiheesta aivan oman, ihmissuhteiltaan syvällisemmän version. Teemat ovat rankkoja ja vaikeita: perheväkivaltaa, koulukiusaamista ja vanhemmuuden ongelmakohtia. Katsottavissa on nyt neljä ensimmäistä osaa. Lisää koskettavasta sarjasta voit lukea helmikuisesta blogistani.

***

MUISTA MYÖS:

* Yle Teeman mainio 13-osainen puolalainen draamasarja Bodo - kabareekuningas on jo pitkällä, mutta sarjan kaikki jaksot löytyvät vielä reilun viikon ajan Yle Areenasta. Kerroin sarjasta enemmän helmikuussa blogissani.

Kommentit