Tv-arvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkaa mallikkaasti talven viimein saavuttua

Jon Nietos (Kit Harington) on nyt Pohjoisen kuningas.

Mikä: Fantasiasarja Game of Thronesin seitsemäs kausi
Missä ja milloin:  Ma 17.7.2017 alkaen maksullinen tilausvideopalvelu HBO Nordic (noin klo 4.00 eteenpäin, uusi jakso aina maanantaisin), maksukanava C More Series maanantaisin klo 22.00 sekä netti-tv cmore.fi. Ylen ohjelmistossa seitsemäs kausi nähdään maaliskuussa 2018.


Aika koleissa tunnelmissa on tätä kesää vietetty, ja nyt talvi on viimein tullut televisioonkin. Megasarja Game of Thronesin seitsemäs tuotantokausi on saanut ensi-iltansa tänä aamuna, ja kyllä sitä on taas odotettukin.

Tästä jatketaan:
*Cersei Lannister on noussut Rautavaltaistuimelle nuoren kuninkaan itsemurhan jälkeen.
*Talvi on tullut, ja Jon Nietos julistettu Pohjoisen kuninkaaksi.
*Daenerys Myrskysyntyinen lähestyy sotalaivastoineen ja lohikäärmeineen Westerosia.

Kysymys tietenkin kuuluu, onko kenestäkään heistä pysäyttämään Yön kuninkaan johtamaa kammottavaa Valkeiden kulkijoiden armeijaa.

Seitsemän kuningaskunnan väki saa pian vastaansa kammottavan elävien kuolleiden armeijan eli Valkeat kulkijat. Sitä johtaa Yön kuningas.


Uuden kauden avausjakso Dragonstone eli Lohikäärmekivi näyttää jo tutuksi tulleen tunnarin sijasta alkavan sarjassa melko harvinaisella takaumalla. Jokimaiden julma valtias Vanha Walder Frey (David Bradley) järjestää pitoja suvulleen, vaikka hänen kurkkunsa leikattiin jo viime kaudella. Katsoja alkaa jo arvata, mistä on kyse: Pohjoinen muistaa. Ihan hieno avauskohtaus.

Kauden avausosan on ohjannut kanadalainen Jeremy Podeswa, joka on ohjannut sarjaan jaksoja myös viitos- ja kuutoskaudella. Kausi on kuvattu pääasiassa Pohjois-Irlannissa, Espanjassa ja Islannissa.

Daenerys Myrskysyntyinen (Emilia Clarke) upottaa kauden avausjaksossa vihdoin sormensa synnyinmaansa santaan. 


Seitsemännen kauden avaus on hyvä, mutta ei loistava jakso.  Siinä Daenerys (Emilia Clarke) palaa lopulta synnyinkotiinsa Lohikäärmekivelle ja Jon Nietos (Kit Harington) yrittää vakuuttaa kannattajilleen, että lohikäärmelasi on kultaakin arvokkaampaa.

Mestarioppiin saapunut Sam (John Bradley) joutuu likaisiin töihin, mutta saa pääsyn upeaan kirjastoon. Löytyykö sieltä tieto, jolla Valkeat kulkijat saataisiin pysäytetyksi?

Koskettava pieni juonensäie jaksossa on se, jossa Hurtta (Rory McCann) hautaa kuolleensa ja näkee tulessa jäätä. Heti tunnarin jälkeen nähdään hienoa kuvaa, jossa Yön kuningas saapuu armeijoineen tuiskun keskeltä. Rautalaivasto taas lipuu vaikuttavasti Kuninkaansatamaan.


Sam (John Bradley) ja Gilly (Hannah Murray) löytävät kirjoista elintärkeää tietoa. 

Vaikka  kauden avaus ei siis henkeä salpaakaan, väitän silti, että Game of Thrones ja Netflixin The Crown ovat edelleen parasta, mitä televisiosta tällä hetkellä löytyy.

Kiinnostavaa on se, kuinka Game of Thronesin entiset keskushahmot alkavat vetäytyä sivummalle, ja lisää tilaa ja sävyjä saavat entiset taustahahmot. Etenkin  Arya (Maisie Williams) ja Sansa (Sophie Turner) ovat kumpikin alkaneet kehittyä synkempään, aikuisempaan ja kiinnostavampaan suuntaan.

Sisarukset ja rakastavaiset Cersei (Lena Headey) ja Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) ovat viimeiset Lannisterit. Silti he haaveilevat dynastiasta.


Jaksoja Game of Thronesin nyt alkaneella seitsemännellä kaudella on vain seitsemän. On myös ilmoitettu, että tuleva kahdeksas kausi jää sarjan viimeiseksi. Se on luvassa joko vuonna 2018 tai 2019.


Game of Thronesin uuden, seitsemännen kauden trailerin voit katsoa tästä: 
Kommentit

  1. Hei löysin tieni vihdoin vihdoin tänne! Kivan näköinen blogi. :) The Crown oli kyllä niin hyvä sarja, jatkoa odotellessa! t. iiri

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, iiri <3! Huomasin kommenttisi vasta nyt.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti