Messut: Mikkelin asuntomessuilla kauneinta on Saimaa


Villa Saimaanhelmen poreallasnäköala oli suosikkini.

Mikä: Asuntomessut Mikkelissä
Missä: Asuntomessualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Tarkemmat saapumisohjeet löydät tästä.
Milloin: 14.7.-13.8. 2017. Avoinna joka päivä klo 10-18. Lisätiedot www.asuntomessut.fi.

Mikkelin asuntomessuilla meni lauantaina 100 000 kävijän raja rikki, mutta vielä sinne ennättää. Messut jatkuvat ensi sunnuntaihin asti.

Itse tein Mikkelin messuille oikein kivan ja näppärän päiväkeikan Helsingistä toissa viikolla. Onnibussilla matka kesti kolmisen tuntia suuntaansa, ja menopaluulippu maksoi kaksikymppiä. Mikkelin torilta ilmainen bussi vei suoraan messuille.


Talven tullen Saimaalle näkee ihan kivasti myös Villa Saimaanhelmen alemman kerroksen olohuoneesta.

Maallikon silmää miellyttivät ennen kaikkea messutalojen makuuhuoneiden ikkunaseinistä ja valtavilta terasseilta Saimaalle avautuvat upeat näköalat. Luonto on hyvin lähellä ja läsnä kaikkialla. Pidin myös kadehdittavan suurista vaatehuoneista ja valoisista saunoista erikoisine kiukaineen.

MinunVALOSSA ihastuksesta saivat huokailemaan valtava vaatehuone...


...ja kylpyammeen näköalat.


Kotikontin valoisa sauna näytti todella kutsuvalta.

Keittiö ja olohuone ovat messutaloissa lähes poikkeuksetta yhtä suurta, keittiösaarekkeella jaettua tilaa, mikä kävi kierroksen edetessä vähän tylsäksi. En oikein jaksa uskoa, että kaikki mikkeliläiset olisivat olohuone-keittiöissään vierailleen kokkausnäytöksiä järjestäviä gourmet-kokkeja. Takoista kyllä tykkäsin.

Liki kaikissa messukodeissa keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta, keittiösaarekkeella jaettua tilaa. Kuvan esimerkki Passiivikivitalo Skaalasta.


Melkein joka talosta löytyy myös ulkoporeallas, mutta veikkaan, että osa niistä kärrätään pois messujen päätyttyä. Jotkut niistä ainakin tuntuivat vähän turhilta. Vieressä kun nyt kuitenkin kimaltelee se Saimaa.

Talo Vahvaselässä voi puttailla pihalla.

Vietin messuilla 6,5 tuntia, ja vähän juoksemiseksi meni. Lounaaksi suosittelen voissa paistettuja muikkuja (myynnissä messukohteen 16 vieressä), ja onnistuneet tuliaiset ostin Tertin kartanon kojusta. Näkkärin söin heti, mutta savumuikut säästin mökille kesäkauden päättäjäisiin. Ystävättäreni ilahtui, kun vein hänelle kesäjuhliin viemisiksi kullattua suolaa ja pippuria.

Ennen paluubussin lähtöä ehdimme vielä istua ystävättäreni kanssa Mikkelin torilla ilta-auringossa kuohuviinillä ja fiilistelemässä. Muutama puolipilvinen, mutta lämmin kesäpäivä pitäisi olla Mikkeliin luvassa myös tällä viikolla.

Keskiviikkona 9.8. Mikkelin messuilla vietetään Pori-päivää, sillä Pori on asuntomessujen isäntäkaupunki ensi kesänä. Itse ajattelin suunnata Kouvolan asuntomessuille kesällä 2019.

Seppo Mäntylän suunnittelema hirsitalo Wave on herättänyt ihastusta. Parista korkeammasta naapuritalosta avautuvat kuitenkin vieläkin huimemmat näköalat Saimaalle. 


Kommentit