Tv-arvio: Milanon naisten paratiisin uusi kausi käynnistyy dramaattisesti


Suloisen Teresan (Giusy Buscemi) rakkauselämä on pahemman kerran solmussa myös Milanon naisten paratiisin toisella kaudella.

Mikä? Italialainen viihdesarja MILANON NAISTEN PARATIISI, 20-osainen toinen kausi.
Missä ja milloin? Jaksojen ensiesitys 13.12.2017 alkaen ke, to & pe Yle Teema & Fem klo 20.00, viikon jaksojen uusintapaketti samalla kanavalla lauantai-iltapäivisin. Yle Areenassa osat ovat katsottavissa 90 päivän ajan.
HUOM! Yle Areenasta uudet jaksot löytyvät esityspäivänä jo klo 6.00 aamulla! Mene vaikka heti katsomaan toisen kauden alkujaksot tästä.


Ihanan Milanon naisten paratiisin ( Il Paradiso delle Signore 2) toinen kausi nähdään nyt meillä aivan tuoreeltaan. Jos ensimmäinenkin on vielä näkemättä, pääset katsomaan sitä tästä. 1950-luvun Milanoon sijoittuvan sarjan alkujaksot löytyvät näet ilmaiseksi Yle Areenasta vuodenvaihteeseen asti. Lisää niistä voit lukea viimevuotisesta blogipäivityksestäni.

Mutta nyt uudella kaudella Teresan (Giusy Buscemi) ja Morin (Giuseppe Zeno) mutkikas rakkaustarina siis jatkuu ja oikeastaan melkein siitä mihin jäätiin. Viime kauden päätteeksi paikalle pompsahti Morin kuolleeksi luultu vaimo Rose (Andrea Osvart), ja siinäpä onkin nyt Teresalla sulattelemista. Tulinen neito on ollut kuukauden teillä tietymättömillä, ja Mori riutuu ikävissään.

Pietro Morilla (Giuseppe Zeno) riittää tällä kaudella haasteita sekä tavaratalon pyörittämisessä että elämänsä naisten kanssa.

Sitten kaikki näyttää järjestyvän. Hajallaan olleet ystävät palaavat kesälomien jälkeen takaisin tavarataloon ja riidat sovitaan. Lyhyen hetken Paratiisissa näyttää taas olevan kaikki hyvin.

Toisaalla Milanossa Annan (Giulia Vecchio) raskaus on alkanut näkyä, ja Amerikkaan paennut Andreina (Alice Torriani) palaa kotiin uutena naisena. Lucia (Lorena Cacciatore)  puolestaan jättää Milanon taakseen, ja Vittorio (Alessandro  Tersigni) unelmoi tv-mainosten tekemisestä.


Mieleltään hauras Andreina (Alice Torriani, oik.) saa Vittoriosta (Alessandro Tersigni) uuden tukijan.


Morin Rose-vaimo (Andrea Osvart) onkin osoittautunut oikein eläväksi.


Vaan vielä mitä. Kohta on kaikki taas solmussa. Skandaalien karkottamat asiakkaat eivät enää aamuisin jonota päästäkseen asioimaan trendikkääseen Naisten paratiisiin, ja jopa nokkelalla mainososastolla ollaan apeissa tunnelmissa. Ja sitten tavaratalon aulaan vielä lysähtää ruumis juuri ennen kuin Maria Callaksen pitäisi purjehtia ovesta!

Morin alkuun sopuisalta vaikuttanut ex-vaimo Rosekin taitaa juonia jotain. Teresalla on myös muita murheita: vanhemmat suhtautuvat epäluuloisesti hänen urasuunnitelmiinsa ja paheksuvat syvästi hänen rakkautaan Moriin.

Toisella kaudella sarjaan saadaan Rose-rouvan lisäksi muitakin uusia hahmoja. Naisten paratiisi-tavaratalon myyjättärinä aloittavat mm. reipasotteinen Ines (Margherita Tiesi) ja soma Letizia (Sara Cardinaletti), jonka  seuraan rakkaudessa pettynyt Quinto (Cristiano Caccamo) oitis hakeutuu.

Tiukalle ja vakavalle neiti Mantovanille (Christiane Filangieri) uusi kausi merkitsee huomattavaa seuraelämän vilkastumista. Kuvioihin palaa mies menneisyydestä, komisario Ettore Dalmazio (Michele De Virgilio). Muutkin miehet hakeutuvat kilvan tyylikkään aikuisen naisen seuraan.


Totisen neiti Mantovanin (Christiane Filangieri) seuraelämä vilkastuu huomattavasti uudella kaudella.

Teresalla (Giusy Buscemi, vas.) on syytäkin epäillä ovelan Rose-rouvan (Andrea Osvart) tarkoitusperiä.

Milanon päänähtävyyksissä pyöritään nyt jopa vielä enemmän kuin ykköskaudella, mikä on kyllä kiva. Tällä kaudella piipahdetaan myös Roomassa.

Historiallista taustaa kauden tapahtumille antavat mm. Unkarin kansannousu, Melbournen kesäolympialaiset sekä elokuussa 1956 Marcinellessa, Belgiassa tapahtunut hiilikaivoksen tulipalo. Suuronnettomuudessa kuoli 262 kaivostyöläistä, joista yli puolet oli italialaisia. Palosta selvisi hengissä vain 13 työläistä. Tarinassa yksi heistä palkataan Naisten paratiisiin.


Uudella  kaudella Naisten paratiisin ovella ei ole jonoa, sillä skandaalit seuraavat toistaan ja karkottavat asiakkaat.

Kauden alkujaksoja katsellessani muistin taas, miksi Milanon naisten paratiisi on minusta niin hurmaava. Ulkoisesti sarja on tietenkin kaunis kuin koru, mutta siinä on kaiken romantiikan ja dramatiikan alla myös sydäntä ja sielua. Milanon naisten paratiisissa on hiukan surumielinen ja herkkä sävy, joka koskettaa.

Kakkoskausi päättyi Italiassakin vasta nyt marraskuussa, joten vielä ei ole mitään tietoa, olisiko sarjaa mahdollisesti luvassa lisää. Kun tästäkin kaudesta on vasta alkuhetket nähtynä, on mahdotonta sanoa, olisiko siihen edes tarvetta.

(Blogin materiaali: Yle Areena)

Tästä voit katsoa mainion Ladyvetten musiikkivideon sarjan tunnarista:

Kommentit

  1. Kiitos postauksesta -- olipa mukavaa saada tietää, että sarjasta on julkaistu uusi kausi! Seurasin ensimmäistä ilman tekstitystä ihan italian hiomismielessä, sillä artikulaatio oli niin hyvää. Pikkuhiljaa huomasin syventyneeni myös juonenkulkuun, naiskohtaloihin, aikakauteen... sen verran hyvin oli epookki toteutettu ja tavallista saippuaa syvällisemmällä otteella ihmiselämää esitetty. Jossain vaiheessa havahduinkin siihen, että sarjan on inspiroinut Èmile Zolan romaani:-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva jos postauksesta oli iloa ja hyötyä :-). Milanon naisten paratiisi on minustakin oikein harvinaisen sympaattinen sarja. Oikein odotin uuden kauden alkua. Ja totta, artikulaatio on todella selkeää. Jopa minä saan siitä välillä jotain tolkkua alkeisitaliallani :-D.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti