Sinkkuelämää palaa koskettavampana kuin koskaan: And Just Like That... toimii sittenkin!

Sinkkuelämää-sarjasta tutut Miranda (Cynthia Nixon, vas.), Carrie (Sarah Jessica Parker) ja Charlotte (Kristin Davis) jatkavat ystävinä New Yorkissa uudessa And Just Like That... -sarjassa. (Kuva: HBO Max)














Mikä: Sinkkuelämää-kulttisarjan 10-osainen seuraaja And Just Like That...

Missä ja milloin: To 9.12.2021 alkaen maksullinen suoratoistopalvelu HBO Max. Uusia, 40-minuuttisia jaksoja aina torstaisin. Ikäraja on peräti 16.

Pelkäsin vähän amerikkalaisen Sinkkuelämää-sarjan (Sex and the City, 1998-2004)  paluuta, ja niin teki varmasti moni muukin fani. Menestyssarjan perään tehdyt kaksi elokuvaa olivat niin surkeita, ettei niistä sarjan vannoutuneinkaan ystävä keksinyt oikein mitään hyvää sanottavaa. Nytkin pelättiin yleisesti uuden tulemisen olevan silkkaa rahastusta. 

HBO Maxilla on tänään julkaistu kaksi ensimmäistä osaa tuosta uudesta tulemisesta eli sarjasta And Just Like That... Suureksi ilokseni ja hämmästyksekseni voin kertoa, että toimii. Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) ja Charlotte (Kristin Davis) ovat palanneet ehkä ihanampina kuin koskaan. Kim Cattrallin alkuperäisessä sarjassa esittämää Samanthaa ei uudessa sarjassa nähdä, mutta hän tekee etänä kauniita tekoja.

Melkein kaksi vuosikymmentä on vierähtänyt alkuperäisestä tarinasta, ja sarjan nimi on vaihtunut, mutta kun avausjakso käynnistyy, tuntuu kuin vain jatkettaisiin siitä, mihin silloin viimeksi jäätiin. Niinhän se on usein hyvien ystävien kesken. Vuosien vieriessä New Yorkin ystävykset ovat kypsyneet ja elämä on tuonut muutoksia, mutta yhä he ovat tuttuja ja rakkaita. Ainakin itse koin katsojana vahvan "Hei kiva nähdä teitä taas" -fiiliksen.

Nicole Ari Parker on hilpeä seurapiirirouva Lisa Todd Wexley. (Kuva: HBO Max)


Sinkkuelämää-sarjaan verrattuna luvassa on syvällisempiä ja vakavampia sävyjä. Hilpeä pilkahdus menneestä on Mirandan käsilaukkuviini pianokonsertissa. Samanthan tilalle keskeisiin rooleihin näyttäisivät olevan nousemassa Sara Ramirezin näyttelemä podcast-koomikko Che Diaz ja hilpeä seurapiirirouva Lisa Todd Wexley (Nicole Ari Parker).

Uutuussarjan ote on yllättävänkin tiedostava ja ajankohtainen. Heti avausjaksossa Miranda upottaa itsensä yhä syvemmälle suohon yrittäessään puhua ja käyttäytyä kaikin puolin korrektisti. Carrie saa puolestaan kokea miltä tuntuu, kun uudet sukupolvet haastavat rohkeampaan dialogiin. Siinä eivät menneisyyden meriitit paljon paina.

Uudessa sarjassa asunnot ovat edelleen upeita ja asut ihania, mutta niiden rooli tarinassa on nyt selvästi pienempi. Viisikymppisten ystävysten elämässä on niin paljon muutakin.

Sinkkuelämää oli aina sarja ystävyydestä, ja And Just Like That... -uutuudessa teema tuntuu korostuvan entisestään. Avausjakson päätös särkee sydämen. Itkin, mutta en ehkä ole ainoa 💔.


(Blogin materiaali: Olen HBO Maxin tilaaja.)

Kommentit